Parkliv på dagtid

Jag inleder hela blogginlägget med att erkänna det - efter mörkrets infall så kan stadsparkerna vara riktigt obehagliga platser. Man vet aldrig vem det var som började gorma om det ena eller det andra och det finns nästan alltid någon inom synhåll som inte vill dig väl.

Men då solen fortfarande skiner över parkerna i Eskilstuna stad, då var och en njuter av den svalkande ölen eller den slitsamma fotbollsmatchen, då är Eskilstuna precis som vilken annan trevlig plats på jorden. Inte ett bråk så långt ögat kan nå, en sval bäck att doppa fötterna i, även om den är full med snusk. Goda vänner som kommer och går som på beställning och nya ansikten som väntar på att bli knutna till ett namn.

Mammor som är ute och går med sina barn, gubbar som är ute och går med sina hundar. Studenter som cyklar in på en ranglig cykel och folk som slutat jobbet och som äntligen ska få slänga sig i gräser och glömma bort att eländet fortsätter dagen därpå.

Det är på dagarna i parken som man vet att Eskilstuna inte är ett hopplöst fall. Det är i Eskilstuna i parkerna som man kan se en glimt av hopp för framtiden.

Jag ser fram emot den första riktiga vårdagen, den första riktiga parkölen och det första surret av folk som älskar att spendera tid i parker i Eskilstuna - på dagtid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0