Flykten

Efter mycket planer och lite verkstad så är det dags att lämna det man varit benhårt trogen bakom sig. Föreningar och vänner, minnen och planer, vanor och platser - under tjugo år har man hunnit bygga upp både det ena och det andra som i ärlighetens namn kedjar fast en. Eskilstuna är en plats där det finns oändliga möjligheter för den som vill viga sitt liv åt att förbättra staden och jag är helt övertygad om att jag kunde ha gjort just det, vigt mitt liv åt Eskilstuna.

Jag har valt en annan väg som inte utesluter att jag återvänder med nya användbara erfarenheter men huruvida det händer eller ej återstår att se. Med planer men helt utan garantier så flyr jag till att börja med till Umeå. Studier, människor, äventyr men framför allt möjligheter - fyra ingredienter som kan bli den bästa soppan* någonsin.

Hade det här varit trettio år sen så hade kanske ett uppstyrt avsked varit nödvändigt men vi lever i en värld där man pratar mer med sina grannar på facebook än över koppen kaffe. Jag ser fram emot att se var andra tar vägen och erbjuder alla en varm boplats i min framtida bostad i Umeå.

Nu suger vi musten ur den här sista veckan tillsammans.

*=t.ex. köttsoppa, fisksoppa, ärtsoppa eller liknande

RSS 2.0