Dags att ta tag i invandringen

Arga bloggaren har tagit en paus men har nu åter börjat blogga - nu är han arg på ivandring till Sverige.

Sverige är det land i väst som tar emot flest assylsökande. Förra året tog Södertälje ensamt emot fler flyktingar från Irak än USA. År 2010 förväntas 12% av alla arbetsföra svenskar vara arbetslösa - många ska enligt uppgift vara invandrare.
Invandringen kostar oss varje år väldigt mycket pengar och tittar man på brott så begår invandrare enligt statistik fler brott än så kallade svenskar.

Många svenskar och integrerade invandrare säger att det är nog. Vi kan inte längre ha så öppna gränser och vi kan inte tro att det kommer bli bättre om vi inte sätter stopp för den så kallade massinvandringen - säger dem.

Den arga bloggaren ryter av ilska, hur kan de vara så kortsiktiga?

Att tvinga folk som kommit bort från krig eller sociala skitförhållanden så som de ofta är i de länder som de flyr ifrån kommer inte kännas bra. Det kommer inte kännas bättre än erbjuda de ett liv i säkerhet. Framför allt så kommer de problem som vi ser idag finnas kvar - jag vill påminna alla kortsiktiga tänkare om att de problemen som ni påstår är orsakade av invandrare isåfall orsakas av invandrare som redan bor här. Att inte släppa in fler kommer knappast att ändra på några av de problem ni upplever vara skapade av invandringen idag.

Vad tycker den arga bloggaren?

Det vi måste göra är att starta enorma projekt för att förhindra fortsatt segregering mellan ungdomar. Jag vill tro att människan föds utan fördommar och att fördommar är något vi själva skapar under våra liv. Därför måste ungdomar från olika samhällsskikt redan i tidig ålder integreras in i varandras liv. Hur? Genom skola men framför allt kultur. När du sparkar på en boll eller spelar i ett band så spelar det ingen roll vem du spelar med. Inom kultur är vi alla lika oavsett samhällsklass eller etnisk bakgrund.

Skulle vi i tidig ålder "tvinga" ungdomar att utöva sin fritidsintressen tillsammans med andra unga så skulle de lära känna varandra inte för vilka de tror att de andra är utan för vilka de visar sig vara. På lång sikt kommer det innebära att alla har fått mötas på neutral mark långt innan termerna "ni och vi" har börjat spela allt för stor roll i deras sociala liv. Det kommer innebära att de som bor på andra sidan stan inte är främmande utan det är de som man tacklar på isen eller skriker åt på scenen.

För att inte bli allt för långdragen - Barn och ungdomar som delar kulturella intressen blir ytterst sällan ovänner. Barn och ungdomar som delar kulturella intressen hatar sällan varandra på grund av fördommar och segregering. Dessa barn och ungdomar som oftast är vänner och som oftast har en bra och öppen kontakt med varandra kommer en vacker dag att vara samhällets städerskor och läkare. De kommer vara samhällets väljare och politker.

På kort och på långt sikt tror jag att ungdomskultur är en av de viktigaste delarna för att få ett mindre segregerat och mer välsinnat samhälle.

Jag tror också att vi på kort och på lång sikt kan lösa stora delar av problemet om alla de som idag lägger ner energi på att vilja stoppa invandringen vaknar till liv och börjar leta efter konstruktiva reformer av integreringspolitiken.

(Missa inte AntiIPRED-demonstrationen på Lördag klockan 11 som börjar utanför Kloster Kyrka.)

RSS 2.0