Ungdomens Hus

Kommunen är tydliga, de vill få fram ungdomarnas önskemål och åsikter för att förbättra våran uppväxtmiljö. De är inte vana vid att vi ställer tydliga krav men det är dags att vi gör det.

Vi vill ha en lokal inom gångavstånd från centrum i Eskilstuna som vi ska vara Ungdomens Hus. Vi ser gärna ett provosoriskt tillhåll men föredrar såklart något permanent. De unga som visar intresse för ungdomens hus ska också vara med och forma verksamhet och inredning men alla unga ska vara välkomna att komma förbi och ta det lugnt med andra ungdomar i en trevlig men framförallt öppen miljö.

 - Var den ligger spelar roll, det får inte krävas bussresor för att ta sig dit. Det ska ligga inom rimligt gångavstånd från stadskärnan(fristadstorget).

 - Storleken är inte avgörande, till en början duger vad som eftersom det är bättre än inget. Växer intresset sig större än lokalen kan hantera så måste verksamheten om möjligt flyttas till större lokaler.

 - Personal är inte ett krav från vår sida men det är det säkerligen från andra håll, vem som än ska jobba på/med ungdomens hus måste förstå att det är ungdomarnas intressen som står i fokus.

Jag hoppas att alla förstår hur bra det skulle vara för Eskilstunas ungdomar att ha någonstans att vara på kvällstid, att ha en mötesplats där man kan träffa andra unga utanför skolan och känna sig trygg. Vi kan inte fortsätta att erbjuda de alternativ till alkoholkulturen som vi idag gör, utan att ge ungdomarna en tydligare möjlighet att känna sig delaktiga.


Kommentarer
Postat av: AnnaA

Klart och tydligt! Borde väll inte vara så svårt.

2009-01-27 @ 22:29:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0