Bland knogar och knivar

Än en gång ett offer för den grova våldsbrottsligheten som vår medelstora stad har lärt sig att leva med. Varje gång man är ute och ränner så riskerar man att möta på fulla och drogade ungdomar som kan ta en blick som en provokation, ett skratt som ett hån eller ett glåpord som en uppmaning till att ta till våld av grövsta grad. Vi är många unga i Eskilstuna och de flesta av oss dricker. Många av oss som dricker rör sig ofta ute på helgnätterna och många av oss gör det i ren protest för att visa att vi inte tänker låta gatuvåldet ta över.

Antivåldskampanjer och brottsförebyggande i all ära, men vad sägs om en fristad? Nästan alla våldsbrott är alkoholrelaterade och fruktansvärt många offer hade inte någon tidigare kontakt med gärningsmännen, det räcker inte med att ta avstånd och vara försiktig, det räcker inte med en polisbil som rullar förbi en gång i halvtimmen. Att man inte kan röra sig genom centrum i stan på en fredagskväll för att folk inte kan dricka utan att bli som kamphundar som fått en spark på pungen är förkastligt. Att vi inte erbjuder de av oss som är less på det ett bättre alternativ än att hålla oss borta är överjävligt.

Lillebror ska ordna ett alternativ för de av oss som vill kunna sitta i en soffa med en god kopp kaffe för bara några spänn och snacka skit och surfa gratis, se på en schysst rulle och baka muffins, måla en banderoll och planera events. Lillebror HQ ska bli sanning nu snart!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0